Nahajate se tukaj

Novice

Dan odprtih vrat Gasilske zveze Kočevje

Gasilska zveza Kočevje je 8. novembra pred Športno dvorano Kočevje organizirala DAN ODPRTIH VRAT. Predstavljeno je bilo 28 gasilskih vozil iz 16 PGD v GZ Kočevje, oprema za štabno vodenje, prvo pomoč, reševanje ob visokih voda, reševanje iz vode, oprema za gašenje požarov v naravnem okolju, logistična oprema za samooskrbo operativnih enot na terenu in družabne gasilske igre za mlade obiskovalce. Otvoritev dneva odprtih vrat je opravil župan občine Kočevje dr.

3. vaja članic GZ Kočevje

V okviru programa v mesecu požarne varnosti so članice GZ Kočevje v petek 10. oktobra izvedle večjo meddruštveno vajo gašenja in reševanja na objekt Društva upokojencev Kočevje, Reška cesta 5, Kočevje. Gasilke so vajo opravile popolnoma samostojno ( načrtovanje, vodenje, zunanji in notranji napad, obramba, odvzem požarne vode iz reke Rinže, prva pomoč, radijske zveze, varovanje in organizacija prehrane). Skupaj je sodelovalo 40 gasilk iz sedmih PGD ( Mahovnik, Klinja vas, Šalka vas, Dolga vas-Kočevje, Vas-Fara, Livold in LIK Kočevje).

Tekmovanje v spajanju sesalnega voda

PGD Šalka vas je v soboto 30. avgusta 2014 organiziralo prvo meddruštveno gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Tekmovale so članice in člani iz PGD Dolga vas-Kočevje, PGD Mahovnik, PGD Stara Cerkev, PGD Predgrad in PGD Šalka vas.

Posvet članic regije Ljubljana 2

Več kot 100 članic-gasilk se je udeležilo letošnjega regijskega posveta, ki je bil 6. junija v Gasilski zvezi Ribnica. Večji del programa je bil namenjen spominu na enega izmed velikanov slovenskega gasilstva Ignacija Merharja, ki je prvi uvedel gasilsko poveljevanje v slovenskem jeziku. Gasilke so obiskale spominsko ploščo v Prigorici in si ogledale spominsko sobo Ignacija Merharja v Prostovoljnem gasilskem društvu Dolenja vas.

5. SREČANJE kočevskih in hrvaških gasilcev

Prostovoljno gasilsko društvo Kočevje že leta goji prijateljske odnose s hrvaškimi gasilci iz Ravne Gore, Pule, Krašičev in Donje Kupčine. V soboto 7. junija je PGD Kočevje organiziralo že 5. meddruštveno srečanje, katerega se je udeležilo 50 gasilcev iz sosednje Republike Hrvaške in več kot 30 članov domačega društva. Pripravljen je bil pester program z gasilsko vsebino in spoznavanje Kočevske.

Koledar

nedelja
26
Po To Sr Če Pe So Ne
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31