Nahajate se tukaj

PGD

PGD - Prostovoljno gasilsko društvo

Društvo je neprofitna in nevladna organizacija civilne družbe. Je najbolj demokratična oblika civilnodružbenega združevanja ljudi z ozirom na njihov osebni interes in željo po udejstvovanju v družbenem življenju.  

Gasilska zveza Kočevje  v svoji organizaciji povezuje gasilke in gasilce treh občin jugovzhodne Slovenije. V občini Kočevje štirinajst prostovoljnih gasilskih društev (v nadaljevanju PGD) združuje 1311 ljudi, ki poznajo moč gasilstva in dobrobit prostovoljstva, preostali dve društvi iz občin Kostel in Osilnica, pa krepi še dodatnih 163 ljudi, po večini lokalnih prebivalk in prebivalcev. Skupno društva povezana v Gasilsko zvezo Kočevje plemeniti 1474 ljudi. Ti s svojim delom, trudom in urami prostega časa, ki jih v gasilstvo vlagajo prostovoljno, dajajo utrip brez katerega ni niti gasilskega srca.

Prostovoljna gasilska društva smo ob pomoči Gasilske zveze Kočevje ter njenim sistematičnim delom ter razumevanju donatorjev–sponzorjev dosegli primeren tehnični nivo, ki ob ustrezni kadrovski pokritosti zagotavlja pripravljenost za posredovanje in pomoč ob požarih, naravnih in drugih nesrečah. 

Operativno delo v društvih je podkrepljeno z različnimi preventivnimi dejavnostmi ter tekmovanji, ki poleg vaj in ohranjanja stika z gasilskim orodjem in ostalo opremo, pogosto predstavljajo vstopna vrata v društva za malde in ostale, ki si želijo postati gasilec.

Gasilke in gasilci povezani v gasilska društva smo hrbtenica ali morda bolje, glavno »gibalo« družbenega življenja v vaseh oz. na našem podeželju. Poleg medsosedske pomoči skrbimo, da v naših gasilskih domovih vsak najde svoje mesto. Tako pripravljamo različne kulturne prireditve, številne ustvarjalne delavnice za otroke in starejše, različne dejavnosti v mesecu požarne varnosti, smo organizatorji čistilnih akcij po vaseh in še bi lahko naštevali.

Vse generacije gasilcev
Mladi gasilci
Ekipa

Koledar

petek
21
Po To Sr Če Pe So Ne
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30