Nahajate se tukaj

Gasilska tekmovanja

Gasilska mladinska tekmovanja so organizirana z namenom usposabljanja in strokovnega izobraževatnja mladih za delo na področju gašenja in reševanja. Prav tako tekmovanja zagotavljajo članom dobro fizično in psihično pripravljenost.

Tekmovalne enote gasilske mladine razvrščamo v naslednje tekmovalne kategorije:

PIONIRJI:

  • pionirji - tekmovalci, starost od 7 let do 11 let (pri vseh kategorijah se upošteva leto rojstva).

MLADINCI:

  • mladinci - tekmovalci, starost od 12 let do 16 let.

Gasilska tekmovanja organizirajo gasilska društva, gasilske zveze, regijska poveljstva in Gasilska zveza Slovenije. Tekmovalne enote sodelujejo tudi na mednarodnih tekmovanjih gasilskih društev in gasilskih zvez ter na tekmovanjih mednarodne organizacije CTIF.

Gasilska zveza Slovenije organizira vsaka štiri leta državno gasilsko tekmovanje po pravilih mednarodne gasilske organizacije CTIF, ki je hkrati tudi izbirno tekmovanje za mednarodno gasilsko tekmovanje. Na štiri leta pa se organizira tudi državna tekmovanja za Memorial Matevža Haceta. Slednja se izvaja v zamiku dveh let.

V mednarodni organizaciji CTIF poznajo samo tekmovalni kategoriji mladincev in mladink, ki tekmujejo v dveh tekmovalnih disciplinah: vaja z ovirami in štafeta na 400m z ovirami. Mladinsko mednarodno tekmovanje je organizirano vsake dve leti.

katera ekipa bo prenesla več vode
ostati moram zbran
potrebujem pogum in spretnost

Koledar

nedelja
26
Po To Sr Če Pe So Ne
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31