Nahajate se tukaj

Komisija za članice

Biti gasilec…pomagati v nesreči, biti močan, hraber in pogumen.

Biti gasilec je dolgo veljalo za »moško zadevo«. Prav tako biti član Prostovoljnega gasilskega društva. Moški so tu imeli popolno večino; to je bil dolgo eden od samo moških svetov.

Tudi danes je tako; moški predstavljajo večino, moški so steber, ogrodje gasilskega doma, društva, gasilstva nasploh. A skozi čas se je tudi v gasilstvu veliko spremenilo. Postali smo odprti, dovzetni za spremembe, zavzeti za razvoj. Gasilski domovi so dobili barve, postali so topli, polni kotičkov v katerih so svoj prostor našle najrazličnejše skupine ljudi vseh generacij, v gasilstvo so vstopili otroci in s seboj prinesli smeh in igro. Gasilstvo postaja vse prepoznavnejše tudi po številnih drugih družbeno – socialnih dejavnostih….V gasilstvo so vstopile ženske - deklice, dekleta, mamice, žene, babice in gasilstvu dodale tisti dih, ki ga skupnost potrebuje.

Gasilska zveza Kočevje si je dolgo prizadevala ustanoviti, predvsem pa imeti delujočo Komisijo za članice. Danes jo imamo. Dekleta v sestavi Romane Marinč, kot predsednice komisije, ter članic Majde Kučan, Sande Sabo, Andreje Zdravič in Haline Cvelbar aktivno sodelujejo pri snovanju novih in novih idej, ki jih skrbno tkejo v letne programe dela komisije. S svojim delom povečujejo prispevek gasilstva v našem kraju ter aktivno vključujejo delo članic posameznih PGD-jev v delo celotne Gasilske zveze Kočevje. Članice društev tako postajamo enakovredne članom GZK. Odprte imamo vse poti. Imamo možnosti za izobraževanje, usposabljanje, smo del ustroja GZK, v društvih in organih GZK opravljamo tako operativne kot organizacijske naloge, odločamo in vodimo naše vrste ter nenazadnje skrbimo  za naše »hrame« prostovoljstva in podmladek za katerega si želimo, in se trudimo z neskončnim številom prostovoljnih ur, da spozna bistvo prostovoljstva, da tu najde svoje mesto, prijatelje, svoje srce.

delavnica
Druženje, ki šteje
Ko je gasilerija tudi v zabavo
Rekreacija
Z otroci za otroke

Koledar

petek
21
Po To Sr Če Pe So Ne
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30